Teollisuus pelastaa planeetan

Teollisuus ja teknologiaratkaisut ovat avainroolissa ilmastomuutoksen ja erilaisten ympäristöongelmien ratkaisemisessa. Kestävien B2B-ratkaisujen kysyntä vahvistuu jatkuvasti, sillä vain niiden avulla resurssitehokkuus ja vastuullisuus voidaan nostaa kasvavien vaatimusten tasolle.

Osaamisemme alalla

Gaia ymmärtää yritysverkostojen ja markkinoiden yhteistyön voiman sekä digitalisaation, automaation ja teknologian mahdollisuudet tuotteissa, palveluissa ja sisäisissä liiketoimintaprosesseissa. Pyrimme tuottamaan asiakkaillemme kestävyydestä konkreettista kilpailuetua. Luomme kannattavaa, kansainvälistä kasvua ja edellytykset sujuville ja kannattaville investoinneille.

Palvelumme

Teollisuuden ja teknologian toimialoilla keskitymme liiketoimintaprosessien, logistiikan sekä myynnin ja innovaatiotoiminnan tehostamiseen. Arvioimme tuotteiden, palveluiden ja koko yritystoiminnan kestävyyttä sekä yhteiskunnallista arvonluontia ja vaikuttavuutta.

Huolehdimme tarvittaessa myös asiakasyritysten vastuullisuusraportoinnin kehittämisestä ja kustannustehokkaasta toteutuksesta.

Palvelumme kattavat lisäksi investointiprosessien läpiviennin ja riskien hallinnan, turvallisuuden edistämiseen liittyvät teemat sekä markkinaselvitykset. Gaialla on kokemusta myös vaativien kehityshankkeiden ja laajojen yritysverkostojen koordinoinnista.

Asiakascase

Latitude 66 Cobalt Oy

Esiselvitys ympäristövaikutusten arviointimenettelyn valmistelemiseksi

Lue case

Asiakascase

Valmet Oyj

Valmetin tuotteiden ja palveluiden ekotehokkuushyötyjen havainnollistaminen

Lue case

Asiakascase

Eckerö Line

Liiketoiminnalle olennaisten vastuullisuusteemojen ja -tekojen määrittely sekä vastuullisuustoiminnan suunnittelu

Lue case

Blogissa

Energia

Ulla Heinonen

17.09.2019

Nyt eivät pienet toimet enää riitä

Viime aikoina olemme saaneet kuulla erilaisia tutkimustuloksia muun muassa Kansainvälisen ilmastopaneelin IPPC:n ja YK:n kansainvälisen tutkijaryhmän  toimesta siitä, miten ylikulutamme maapallon luonnonvaroja ja saastutamme elinympäristöämme, miten ilmaston muutos etenee nopeutuvalla tahdilla ja että monien eliöiden elinympäristö kaventuu muuttaessamme niiden elinoloja ja maapallon väestö kasvaa ja eriarvoistuu entisestään.

Lue blogi

Teollisuus

Antti Pitkämäki

12.10.2018

Millaisia riskejä liittyy litiumioniakkuihin?

Nykyään joka kotitaloudesta ja työpaikalta löytyy useita litiumioniakkuja hyödyntäviä laitteita, kuten kannettavia tietokoneita, kännyköitä ja tabletteja. Li-akut saavat arkemme pyörimään ja työn sujumaan, mutta millaisia riskejä niihin liittyy? Gaia laati Tukesin toimeksiannosta selvityksen litiumioniakkujen yhteiskunnallisen tason riskeistä.

Lue blogi

Teollisuus

Pasi Rinne

03.02.2017

Vuoropuhelu on avain ympäristökonfliktien ehkäisyyn

Luonnonvarojen hyödyntämiseen liittyvät ristiriidat voivat pahimmillaan kärjistyä konflikteiksi. Konflikteja voi syntyä esimerkiksi maankäyttöön, metsävarojen hyödyntämiseen, kalastukseen, kaivosteollisuuteen, tuulivoimaan tai kaupunkisuunnitteluun liittyvissä hankkeissa.

Lue blogi

Teollisuus

Gaian toimitus

06.09.2016

Future of circular economy is pure chemistry (englanniksi)

We take carbon from ground and emit it into air. Our food crops take phosphorus and nitrogen from soil and eventually they end via consumption and waste waters into our water bodies. We extract aluminium and copper from rock for our devices, just to let them accumulate into soils under our landfills.

Lue blogi

Kysy lisätietoja

Liiketoimintastrategiat, TKI-toiminta

Vaikuttavuuden arviointi ja vaikutuksen, arvonluonti, innovaatiot

Kiertotalous, liiketoimintamallit, HSE, riskienhallinta

Pekka Pokela

Liiketoimintajohtaja, osakas, johtoryhmän jäsen

+358 40 544 1582
pekka.pokela@gaia.fi

Lauri Larvus

Business Manager

+358 50 389 2703
lauri.larvus@gaia.fi

Ylva Gilbert

Liiketoimintajohtaja, osakas

+358 400 756 6358
ylva.gilbert@gaia.fi