Julkinen sektori vauhdittamaan kestävää kehitystä

Julkisten toimijoiden vahvat näkemykset ja edistykselliset ohjaustoimenpiteet voivat vahvistaa kestävää kehitystä ja hillitä ilmastonmuutosta. Viisaat päätökset ja tulevaisuuden suunnittelu edellyttävät laajaa asiantuntemusta ja monipuolista vuoropuhelua kaikkien yhteiskunnan toimijoiden kesken.

Osaamisemme alalla

Gaia on vuosikymmenten ajan toiminut ministeriöiden ja virastojen sekä aluehallintoviranomaisten kumppanina. Olemme tehneet yhteistyötä erityisesti suomalaisen julkisen sektorin kanssa, mutta asiakkaanamme on myös kansainvälisiä järjestöjä ja useiden Euroopan maiden paikallis- ja kansallishallinnon toimijoita.

Palvelumme

Laadimme vaativia politiikan analyysejä, tuemme sidosryhmävuoropuhelua, strategia- ja tulevaisuustyötä sekä toteutamme mittavia arviointihankkeita. Asiantuntemuksemme on erityisen vahva kestävän kehityksen, luonnonvarojen, ilmastonmuutoksen, ympäristöpolitiikan, energiapolitiikan sekä innovaatio- ja tiedepolitiikan aloilla.

Asiakascase

Business Finland

Metsäpohjaisen biotalouden uusiin sovellusaloihin liittyvä OECD-selvitys

Lue case

Asiakascase

Maa- ja metsätalousministeriö

Sinisen biotalouden tutkimus- ja osaamisstrategia

Lue case

Blogissa

Julkinen sektori

Päivi Luoma

18.09.2017

Kasvua ja työtä kestävistä ratkaisuista

Moni kansainvälisesti menestyvä suomalaisyritys rakentaa liiketoimintansa puhtaiden ratkaisujen ja luonnonvaroista luodun lisäarvon varaan – lukeutuu siis biotalouden, cleantechin ja kiertotalouden yrityksiin. Kaikkien yritysten liikevaihdosta Suomessa nämä yritykset kattavat noin viidenneksen ja viennistä jopa puolet. Näiden alojen kasvun ja työn dynamiikka on siis Suomelle erittäin keskeistä.

Lue blogi

Julkinen sektori

Mikko Halonen

07.06.2017

Olemmeko rauhanomaisia viikinkejä maailmanlaajuisen kestävyyden asialla vai laiskoja hiiriä mukavuudenhaluisesti Pohjoismaisessa kuplassamme? (englanniksi)

The Nordic countries have recently made major joint statements and commitments to address some of the most pressing challenges humanity is facing in the 21st century. The Nordic countries have among other launched an initiative– Nordic Solutions to Global Challenges – as a tool in Nordic work to achieve the UN Sustainable Development Goals 2030.

Lue blogi

Julkinen sektori

Päivi Luoma

11.07.2016

Edelläkävijänä puhtaiden ja älykkäiden ratkaisujen kansainvälisillä markkinoilla

Suomessa on paljon sellaista osaamista, jota yhdistämällä syntyy innovatiivisia ratkaisuja esimerkiksi energiankulutuksen ja jätteen vähentämiseen tai kulutuksen muuttamiseen tuotteista palveluiksi. Meiltä löytyy paljon esimerkkejä yrityksistä, jotka ovat jo omilla aloillaan maailman halutuimpia kumppaneita vaativillekin asiakkaille.

Lue blogi

Yleinen

Gaian toimitus

02.02.2012

A Time for ‘Thought Leadership’ on Sustainable Development (engalnniksi)

My favourite definition of sustainable development is “living on the Earth as if we intended to stay”. This neatly implies that we need a kind of development that benefits everyone both now and in the future. As such, it must be equitable and effective but also friendly to the ecosystems and biodiversity that give us food and water, security and satisfaction.

Lue blogi

Kysy lisätietoja

Strategiaprosessit

Mari Hjelt

Varatoimitusjohtaja, osakas, hallituksen jäsen

+358 40 8236991
mari.hjelt@gaia.fi