Gaian blogi

Uusi aktivismi tuo vastuullisuuden yrityksen strategian ytimeen

07.12.2020

 

Tänään on uutisoitu, että aktivistisijoittaja Engine No. 1 on ryhtynyt toimiin energiayhtiö Exxon Mobilin uudistamiseksi tukenaan joukko Exxonin merkittäviä institutionaalisia omistajia, kuten Kalifornian osavaltion opettajien eläkerahasto Calstrs. Aktivistit esittävät Exxonin hallitukseen neljää uutta, riippumatonta jäsentä, joita yhdistää tausta energiayhtiöiden transformaatiossa kestävän kehityksen periaatteiden pohjalta. Olen yksi ehdotetuista jäsenistä.

 

Engine No. 1:n toiminta on esimerkki aivan uudenlaisesta aktivismista, joka tuo vastuullisuuden yritysten strategian ytimeen. Menestyvien yritysten pitkän aikavälin tuotto muodostuu entistä enemmän taloudellisen, sosiaalisesti oikeudenmukaisen ja ympäristömyötäisen liiketoiminnan älykkääseen ja tasapainoiseen yhdistämiseen.

 

Energiamurros ajaa alan toimijoita tarkastelemaan toimintaympäristönsä muutoksia, erityisesti ilmastonmuutoksen hillintää ja siihen sopeutumista, myös liiketoimintamahdollisuuksina. Tulevaisuuden menestyvät energia-alan toimijat rakentavat siltaa vanhan ja uuden energiatuotannon välille sekä asemoivat ydinosaamistaan palvelemaan tulevaisuuden puhtaampia energiamuotoja.

 

Energiateollisuus on pääomaintensiivinen toimiala, ja sen vuoksi sen tulee valmistautua murrokseen ajoissa ja toteuttaa siirtymä hallitusti. Vaadittava transformaatio tulee sisällyttää yhtiön strategiaan, sanoittaa oikein ja implementoida kärsivällisesti.

 

Olen ilahtunut, että osaamiseni liiketoiminnan ja vastuullisuuden yhdistämisessä nähdään arvokkaaksi myös kansainvälisesti. Kiitän Calstrs:ia ja Engine No. 1:tä saamastani luottamuksesta. Samalla ehdokkuus on luottamuksen osoitus Gaialle ja suomalaiselle kestävän liiketoiminnan asiantuntemukselle, vaikka ehdokkuus ei vaikutakaan päivittäiseen työhöni Gaiassa.

Kaisa Hietala

Partneri, hallituksen jäsen

Jaa artikkeli:

Twitter Facebook LinkedIn

Subscribe to Gaia Insights?

Join our mailing list to catch the latest news and insights on sustainable business solutions!

Subscribe

By subscribing, you give us the permission to store the submitted information and to send you our newsletters. Your information will be kept safe and used only by Gaia.