Asiakkaamme tekevät maailmasta puhtaamman ja turvallisemman

Kestävä liiketoiminta tuottaa vähemmästä enemmän. Se on tehokkuutta, pienempiä riskejä ja uusia mahdollisuuksia.

Gaia – kestävän liiketoiminnan konsulttiyritys.

Ratkaisuna kestävä liiketoiminta

Ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuuden väheneminen ja eroosio aiheuttavat ennennäkemättömiä riskejä yhteiskunnille. Tarjoamme innovatiivisia ratkaisuja, joiden myötä kestävä liiketoiminta on parempaa liiketoimintaa.

Vähemmästä enemmän
Toiminnan turvaaminen
Pienemmät ympäristövaikutukset
Mielenrauhaa ja mahdollisuuksia

Palvelut

Näin teemme töitä asiakkaidemme kanssa.

Näkemys

Mitkä ovat kestävyyden hyödyt? Arvioimme strategiset riskit ja tunnistamme uudet mahdollisuudet.

Lue lisää

Tiekartta

Johtaminen lähtee suunnittelusta. Strategiaan, hallintoon ja tunnuslukuihin yhdistetty vastuullisuus luo arvoa kaikille.

Lue lisää

Toiminta

Puheista tekoihin. Kutsu sidosryhmät yhteistyöhön ja johda muutosta. Jaa tulokset ja viesti vaikuttavasti.

Lue lisää

Vaikutus

Mitkä ovat hyödyt ympäristölle, yhteiskunnalle ja liiketoiminnalle? Tavoittelemme mitattavia tuloksia.

Lue lisää

Ihmiset

Asiantuntijamme auttavat luomaan kasvua kestävällä liiketoiminnalla.

Päivi Luoma | 07.05.2019

Team Arctic vie suomalaista osaamista maailmalle (englanniksi)

Team Arctic Finland has been a highly powerful and credible brand in creating global interest in Finnish Arctic competence. It has opened doors to high-level decision makers in key companies operating in the Arctic. Still, strong development and promotion investments are required to give Finnish companies a credible business position.

Lue lisää

Uutiset

Gaian uutiset | 16.01.2020

Tiekarttatyö hiilineutraalin tekstiili- ja muotialan saavuttamiseksi käynnistyy

Gaia Consulting ja Suomen Tekstiili & Muoti ry ryhtyvät valmistelemaan tiekarttaa kohti hiilineutraalia tekstiilialaa. Työssä selvitetään toimialan nykytilanne, etsitään tehokkaimmat toimenpiteet hiilineutraaliuden saavuttamiseksi ja hahmotetaan alan kehitystä vuoteen 2050 asti. Työtä tehdään tiiviissä yhteistyössä alan yritysten kanssa. Tiekarttatyö etenee ripeästi, sillä hiilitiekartta ilmestyy jo kesällä 2020

Lue lisää

Gaian uutiset | 02.12.2019

Mirka Lummaa Gaian finanssialan neuvonantajaksi

Mirka Lummaa aloittaa Gaia Groupin neuvonantajana vastuullisen sijoittamisen ja kestävän rahoituksen alueella. Finanssialalla on käynnissä vastuullisuusmurros, joka edellyttää uusia toimintatapoja ja uusia tuotteita. Yhteistyön myötä Gaian on mahdollista auttaa asiakkaitaan entistä paremmin hyödyntämään näitä mahdollisuuksia.

Lue lisää

Gaian uutiset | 18.11.2019

Tieto on ase taistelussa ilmastonmuutosta vastaan

Kaupungeilla on keskeinen rooli ilmastohaasteeseen vastaamisessa, mutta yksikään toimija ei voi ratkaista kriisiä yksin – eivät myöskään kaupungit. Tarvitaan erityisesti yritysten ja kaupunkien konkreettista yhteistyötä rakentamisen, liikkumisen ja arjen valintojen haasteiden ratkaisemiseksi. 

Lue lisää

Blogi

Yleinen

Mari Saario

31.12.2019

Mitä Finnpulp-ratkaisusta voidaan oppia?

Kun Finnpulpin sellutehtaan ympäristölupa kaatui KHO:ssa, käynnistyi vilkas keskustelu päätöksen vaikutuksista elinkeinoelämään, vesistöjensuojeluun ja investointeihin. Keskustelun laajuus osoittaa, kuinka yhteiskunnallisesti tärkeitä vesistömme ovat ja miten monelle toimijalle niiden hyvä tila on merkityksellinen. Vaikuttaa siltä, että hankkeiden vesistövaikutusten arviointiin ja vuoropuheluun tarvitaan jatkossa yhteinen, uusi toimintamalli.

Lue blogi

Yleinen

Anna Laine

05.12.2019

Qué tal Madrid – mitä Madridin ilmastokokouksesta voidaan odottaa?

Parhaillaan Madridissa käynnissä olevassa YK:n ilmastokokouksessa (COP-25) etsitään sopua viimeisiin aukioleviin kysymyksiin ennen Pariisin sopimuksen käynnistymistä ensi vuoden alussa. Merkittävimpänä pöydällä on kansainvälisiin markkinamekanismeihin liittyvät säännöt, jotka ovat keskeisimpiä yritysten toimintaan liittyviä osia Pariisin sopimuksessa.

Lue blogi