Latest news & blogs

16.05.2018
News about the alarming condition of our oceans are almost daily. Toxic substances, overloads of nutrients, overfishing and excessive amounts of plastic waste are taking over our marine environments. The Baltic Sea is no exception.
17.04.2018
Climate change is rapidly transforming Arctic environments, with the rate of warming close to double compared to that of planetary mean projections. Arctic communities and indigenous people overall, are the responsible custodians of some of the most diverse and vulnerable ecosystems on the planet – a skill that is getting increasingly scarce and precious.
03.04.2018
While the primary objective of humanitarian work is to save lives and reduce human suffering, this doesn’t have to mean ignoring the environment and climate. Conversely, by paying attention to the environmental and climate impacts of humanitarian operations, effectiveness of the aid provided can be improved.
28.03.2018
Provision of safe and affordable electricity to over a billion people living without electricity is both expensive and hopeless effort without focus to smart solutions.
19.03.2018
Vesi ja uusiutuvat vesiluonnonvarat ovat yksi yhteisen tulevaisuutemme elinehto. Makean veden tarpeen on ennustettu globaalisti kasvavan nykyisestä 30% vuoteen 2030 mennessä ja tehokkaampi merialueiden käyttö ruoan tuotannossa on yksi potentiaalisimmasta keinoista taata ruokaa kaikille. Vesi voi toimia Suomen osalta myös merkittävänä kasvun vauhdittajana.
08.03.2018
Yleisimmin kaasuauto on tavallinen bensiinikäyttöinen auto, jossa on lisävarusteena kaksoispolttoainejärjestelmä ja tällöin yhteistoimintasädekin on jopa 1 500 kilometriä. Tankkausasemien verkosto myös kasvaa koko ajan. Kaasuautomalleja on jo tarjolla useita, ja käytännössä kaikkiin autoihin voi myös jälkiasentaa kaasusäiliön.
16.02.2018
Suomalaisten yritysten rooli kehityshankkeissa on herättänyt keskustelua (HS Talous 9.2.). On herätty siihen, ettei perinteisen kehitysyhteistyön supistuminen ja vähentyneiden tukirahojen kanavoituminen investointipohjaisiin malleihin ole enää uhka suomalaisten osallisuudelle kehitysmaita tukevissa hankkeissa. Se voi olla jopa mahdollisuus.
12.02.2018
Digitalisaatio ja kestävä kehitys – kaksi tämän päivän muotitermiä, jotka löytyvät useimman organisaation ja yrityksen strategiasta ja monista tulevaisuutta pohtivista kirjoitelmista. Onko sanahelinän takana konkretiaa ja liittyvätkö nämä niin usein käytetyt termit lainkaan toisiinsa?

Contact information for media

PASI RINNE
Chairman of the board
Tel. +358 400 464 127
firstname.lastname@gaia.fi

VIDEO CLIPS

Pasi Rinne, Chairman of Gaia Group, argues why Finland is fit & ready for circular economy. Video recorded Jan 27, 2016 at a seminar hosted by The Federation of Finnish Technology Industries.

Gaia's improved cook stove project generates results in Ethiopia

Swiss development cooperation - video of the evaluation results 2014

The toolkit for Responsible Mining