Gaian uutiset 2012

10.5.2012

Kohti kestäviä kuntia

Gaian messuosastolla kuntien ilmastokonferenssissa Tampereella arvioitiin Ekotukitoiminnan säästövaikutuksia.

Gaia osallistui Tampereella järjestettyyn kuntien 6. ilmastokonferenssiin 3.-4.5.2012. Konferenssivieraille kerrottiin Gaian palveluista kunnille ja esiteltiin onnistuneita hankkeita. Lisäksi vieraat pääsivät arvioimaan Ekotukitoiminnan avulla saavutettuja säästöjä Gaian messuosastolla.

 

Kilpailuun osallistuneiden kesken arvottiin neljä Suntrican aurinkoenergialla toimivaa kännykkälaturia. Voitot menivät Mikkeliin, Kangasalle, Sipooseen ja Tampereelle, ja voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Kiitämme kaikkia Gaian osastolla vierailleita!

 

 

 

Paljonko ekotukitoiminnalla voi säästää?

Pyysimme vieraita arvioimaan, paljonko Tampereen kokoinen kunta voi saavuttaa säästöjä ekotukitoiminnalla. Arvio perustuu Gaia Consulting Oy:n vuonna 2011 tekemään Helsingin kaupungin Ekotukitoiminnan arviointiin, jonka raportti on luettavissa Ekotukitoiminnan verkkosivuilla


Laskelmia on muokattu vastaamaan Tampereen kokoisen, noin 16 000 työntekijän, kuntaa. Helsingissä oli ekotukihenkilöitä ekotukitoimintaa arvioitaessa 720, mikä on noin 2 prosenttia kaupungin henkilöstöstä. Esimerkkilaskelmissa on vastaavasti oletettu Tampereella olevan 300 ekotukihenkilöä.


Taulukko ekotuki

Taulukko: Arvioidut ekotukitoiminnan säästöt


 

Lisätietoja:

Vanhempi asiantuntija Mari Saario, puh. 050 421 9999, mari.saario@gaia.fi


Kuva: Iivo Vehviläinen
Kuva: Iivo Vehviläinen
Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä