Uutiset

24.4.2015 Suomen kierrätysmahdollisuuksia selvitetään ainutlaatuisella yhteistyöllä

Suomen kierrätyspotentiaali ja -tavoitteet ovat kansallisesti tärkeitä kysymyksiä, joita selvittämään koottiin laajapohjainen Kiertotalouden tekijät -ryhmä.

Lue lisää

20.4.2015 Demokiihdytin vauhdittaa innovointia ja luo samalla pohjaa resurssitehokkuudelle

Kone- ja metalliteollisuuden strategisen huippuosaamisen keskittymä FIMECC Oy ja Gaia kehittivät Suomeen uuden innovoinnin tehopalvelun. Demokiihdytin-palvelu parantaa yritysten kykyä kokeilla uusia ideoita ja nopeuttaa tuotekehitystä. Uusilla digitaalisilla ratkaisuilla pyritään merkittävään resurssitehokkuuden parantamiseen ja kilpailukykyisen kestävän palveluliiketoiminnan kehittämiseen.

Lue lisää

8.4.2015 Aamiaistilaisuus: Resurssitehokkuudella kannattavaa liiketoimintaa

Tervetuloa FIBS yritysvastuuverkoston ja Gaian aamiaistilaisuuteen kuulemaan, kuinka resurssitehokkuus tukee kannattavaa liiketoimintaa.

Lue lisää

30.3.2015 Liikenteen sähköistyminen tuo virtaa Suomen talouteen

Liikenteen sähköistyminen parantaa työllisyyttä ja vaihtotasetta sekä säästää tulevaisuudessa autoilijan kukkaroa. Sähköautojen korvatessa polttomoottoriautoja myös liikenteen hiilidioksidipäästöt vähenevät.

Lue lisää

18.3.2015 Pääkaupunkiseutu voi vähentää päästöjään suunniteltua nopeammin

Ilmastopäästöjen vähentämiseen tarvittavat toimenpiteet loisivat pääkaupunkiseudulle myös uutta liiketoimintaa ja työpaikkoja. Gaian Sitralle laatima selvitys listaa konkreettiset päästövähennystoimet.

Lue lisää

17.3.2015 Selkeät yritysvastuutavoitteet auttavat Kemiraa menestymään (englanniksi)

Kemira is highly committed to corporate responsibility and sustainable business. Clear targets and close monitoring and reporting are vitally important.

Lue lisää

16.3.2015 Kuinka kannattavaa kehitysyhteistyö saa olla? (englanniksi)

Development finance institutions have to strike a careful balance between profitability and developmental outcomes. Gaia evaluated the work of Norwegian Investment Fund for Developing Countries (Norfund).

Lue lisää

11.3.2015 Gaia vahvistaa energia-asiantuntemustaan

Suomen kokeneimpiin energia-asiantuntijoihin kuuluva Mikko Kara vahvistaa Gaian energiaosaamista ja asemaa johtavana kestävän liiketoiminnan konsulttiyhtiönä. Kara on nimitetty johtavaksi asiantuntijaksi.

Lue lisää

5.3.2015 Luonnonvaroihin liittyvät innovaatiot talouden moottoreiksi

Luonnonvarat ja niiden hyödyntäminen ovat yhä keskeisemmässä asemassa globaalissa ja kotimaisessa taloudessa. Tekes pyysi Gaiaa arvioimaan luonnonvaroihin liittyvät innovaatio-ohjelmansa.

Lue lisää

24.2.2015 Biovakka palkittiin TEMin biojalostamokilpailussa

Biovakka Suomi Oy sijoittui tänään kolmen parhaan joukkoon työ- ja elinkeinoministeriön kansainvälisessä biojalostamokilpailussa. Yritys tuottaa innovatiivisin bio- ja kiertotalouden menetelmin biokaasua ja liikennepolttoaineita sekä kierrättää ravinteita.

Lue lisää


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä