Uutiset ja blogit

10.04.2019
Suomi on sitoutunut YK:n Agenda 2030:n toteuttamiseen sekä kotimaassa että kansainvälisessä yhteistyössä. Toteutusta ohjaavat YK:n 17 kestävän kehityksen tavoitetta (SDG), joissa korostuvat köyhyyden poistaminen sekä taistelu eriarvoistumista ja ilmastonmuutosta vastaan. Ohjaavana periaatteena on, että kukaan ei saa jäädä kehityksestä jälkeen – ”no one is left behind”.
02.04.2019
Helsingin kaupunki ja HSY hakevat Gaia Consultingin kanssa yhteistyössä järjestettävässä innovaatiokilpailussa uusia ratkaisuja, jotka tuovat eloa raideliikenteen asemille. Tavoitteena on löytää ideoita, jotka helpottavat asukkaiden kestävää arkea ja lisäävät asemanseutujen ja raideliikenteen käyttöä ja vetovoimaisuutta. Kilpailu on avoinna 17.5.2019 asti.
18.03.2019
Sustainable business consulting in the emerging markets is one of the growing business areas of Gaia. Population growth, urbanization and climate change are paramount challenges and require quick scale up of sustainable solutions to generation of income opportunities, clean energy, water, food and safe infrastructure.
12.03.2019
Gaia koordinoi merituulivoimaan keskittyvää, yritysten muodostamaa Baltic Offshore Wind (BOW) -ekosysteemiä, jonka tavoitteena on rakentaa uusia yritysten väliseen yhteistyöhön, monipuoliseen osaamiseen ja kustannustehokkuuteen perustuvia merituulivoiman kokonaisratkaisuja.
04.03.2019
Vastuullinen liiketoiminta on kannattavaa. Väitteen osoittavat todeksi useat viimeaikaiset tutkimukset ja kirjoitukset. Muun muassa Financial Timesissä ja Harvard Business Review:ssä nostetut tutkimukset osoittavat, että pitkällä aikavälillä vastuullisuus tuottaa kannattavuutta ja kasvua – sekä minimoimalla riskejä että luomalla avauksia oikeasti uudelle liiketoiminnalle.
04.12.2018
Merituulivoiman tuotannon ennustetaan kasvavan globaalisti voimakkaasti. Eurooppa on kehityksen eturintamassa, ja vuoteen 2030 Euroopan merituulivoimakapasiteetin ennustetaan nousevan 70GW, mikä tarkoittaa yli 30% kasvua aikavälillä 2020-2030 (WindEurope). Merituulivoima on osoittautunut erittäin kilpailukykyiseksi energiantuotantomuodoksi, tuotanto on jo paikoin kannattavaa ilman tuotantotukea, ja kehitysaskeleet ovat suuria.
15.11.2018
In tourism, Africa is on the path to become the next Thailand. African tourism industry provides an opportunity for substantial revenues through reasonable investments, with a potential for significant development impacts. The Dqae Qare San Lodge in Western Botswana and Liquid Dive Adventures resort in Mozambique perfectly exemplify how tourism can create real local impacts.
14.11.2018
Energiaviraston selvityksen mukaan sähkön jakeluverkkoyhtiöiden perimä kiinteä kuukausimaksu on noussut keskimäärin 40% vuosien 2011-2017 aikana. Samaan aikaan kulutukseen perustuva siirron energiamaksu on kasvanut 5%. Kiinteiden maksujen osuus onkin jo lähes puolet verkkoyhtiöiden keräämistä kokonaismaksuista.

YHTEYSTIEDOT TIEDOTUSVÄLINEILLE

PASI RINNE
Hallituksen puheenjohtaja
P. +358 400 464 127
etunimi.sukunimi@gaia.fi

VIdeot


Pasi Rinne, Gaia Groupin puheenjohtaja kertoo, miksi Suomi on sopiva ja valmis kiertotaloudelle. Video on kuvattu 27.1.2016 Teknologiateollisuuden seminaarissa.

Gaian polttoainetehokkaiden liesien projekti Etiopiassa


Video Sveitsin kehitysyhteistyöarvioinnin tuloksista 2014

The toolkit for Responsible Mining