Jatta Aho
Vanhempi asiantuntija
AREAS OF EXPERTISE

kemikaalit, ympäristökemia, kestävä kemikaalien hallinta, työterveyden ja -turvallisuuden hallinta, riskienhallinta, vaarallisten aineiden kuljetus, hiilijalanjälki- ja elinkaariarviointi, REACH ja muut kemikaalilainsäädännöt, resurssitehokkuus

MOBILE

+358 50 540 9848

“Kehitin väitöskirjatyössäni kokonaissynteesiä myrkylliselle luonnonaineelle, jolla voisi olla lääketieteellisiä käyttösovelluksia muun muassa syöpälääkkeenä. Käytin päivittäin työssäni erilaisia kemikaaleja, mikä herätti kiinnostukseni kemikaalien riskienhallintaan ja terveyteen, turvallisuuteen ja ympäristöön liittyviin kysymyksiin.

Kemikaaleja on kaikkialla ympärillämme. Vaikka kemia ja kemianteollisuuden tuotteet tekevät elämästämme helpompaa, kemikaalit voivat aiheuttaa myös vakavia riskejä sekä ympäristölle että ihmisten terveydelle.

Työssäni minua motivoi erityisesti mahdollisuus etsiä yhdessä asiakkaidemme kanssa uusia ratkaisuja näiden riskien hallitsemiseksi ja tehdäksemme planeetastamme turvallisemman ja puhtaamman. Jotta työ olisi mieluisaa ja palkitsevaa, sen tulee myös tarjota mahdollisuuksia kehittää omaa luovuutta ja kekseliäisyyttä. Gaiassa niitä tarvitaan päivittäin ja työnteon ohessa voi ja osataan pitää myös hauskaa!”